39b. Pierzga w miodzie - anemia, osłabienia - odporność

Pierzga w miodzie wyglądem przypomina gęsty ciemny miód. To gotowy ukiszony w miodzie pyłek pszczeli polecany do stosowania w stanach osłabienia, anemii, szybkim wzroście u dzieci. Ze względu na bogaty zestaw minerałów i witamin, oraz dobrze wchłanianego żelaza powoduje, że osoby osłabione szybko odczuwają poprawę zdrowia.
 Ja jem pierzgę przez trzy miesiące, potem dwa przerwy i znowu. Bardzo poprawił mi się wzrok od kiedy ją jem, mam więcej energii i mniej się męczę, czyli żelazo działa. Do kupienia w sklepie zielarskim i dużo lepsza od syntetycznych witamin! 

Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy.
Można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
Pozdrawiam cieplutko ( za oknem  +5C), Krista

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Komentatorów i dziękuję za wpisy.