Pierzga w miodzie wyglądem przypomina gęsty ciemny miód. To gotowy ukiszony w miodzie pyłek pszczeli polecany do stosowania w stanach osłabienia, anemii, szybkim wzroście u dzieci. Ze względu na bogaty zestaw minerałów i witamin, oraz dobrze wchłanianego żelaza powoduje, że osoby osłabione szybko odczuwają poprawę zdrowia.
Ja jem pierzgę przez trzy miesiące, potem dwa przerwy i znowu. Bardzo poprawił mi się wzrok od kiedy ją jem, mam więcej energii i mniej się męczę, czyli żelazo działa. Do kupienia w sklepie zielarskim i dużo lepsza od syntetycznych witamin!
Ja jem pierzgę przez trzy miesiące, potem dwa przerwy i znowu. Bardzo poprawił mi się wzrok od kiedy ją jem, mam więcej energii i mniej się męczę, czyli żelazo działa. Do kupienia w sklepie zielarskim i dużo lepsza od syntetycznych witamin!
Pierzga posiada właściwości
odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu
schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia
i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego. Ma również zbawienny
wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy.
Można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
Pozdrawiam cieplutko ( za oknem +5C), Krista
Można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
Pozdrawiam cieplutko ( za oknem +5C), Krista
Świetny opis.Dzięki
OdpowiedzUsuń